Thứ Sáu, 8 tháng 8, 2014

Bačeni proizvodi, June/July 2014

Pozdrav svima! U ovom postu govorit ću o proizvodima koji su završili u smeću, tj. koje sam potrošila ili sam ih bacila jer nisam bila zadovoljna. U ovom postu možete pronaći samo proizvode koji mi nisu odgovarali. Neki su možda kome dobri, ali meni nisu. Uglavnom, krenimo s 'tračanjem'.


Nivea Volume Sensation, Sprej za povećanje volumena u korijenu kose, 150ml: Ovako bi ovo trebalo funkcionirati: nasprejati proizvod na ručnikom prosušenu kosu (na tjeme), umasirati, osušiti kosu. Uglavnom, ovo je nekakav proizvod koji se skrutne na tjemenu pa vam kosa 'strši', i kao neš' ti, imaš više volumena. Rezultat je izgled kao da ste se jedva obranili da vam vrana svije gnijezdo na glavi, a da ne spomenem da je ovo užasno staviti u taman opranu kosu jer kosa odmah izgleda prljavo, a tako se i osjećam. Ako slučajno pokušate iščetkati ovaj strava-proizvod, četku ćete morati temeljito oprati da se riješite ljepljivog traga. Ovaj proizvod mi uopće nije odgovarao, ako želite ovo isprobati, stavite malo laka za kosu na tjeme a onda to spržite fenom - ista stvar, skoro. Ovaj proizvod preporučujem ljudima koji se pokušavaju progurati preko reda u dućanu.

Alverde, Aloe Vera i Hibiskus, 2-fazna kura u spreju za suhu i oštećenu kosu, 150ml: Znači, ovaj proizvod bi trebalo nasprejati na mokru kosu, a onda kosu osušiti. Trebao bi njegovati, olakšavati raščešljavanje i dati kosi sjaj. Ajde, malo mi olakšava raščešljavanje, ali ja inače uopće nemam problema s tim jer tak i tak imam ravnu kosu. Nikakav utjecaj na njegu kose ne vidim - nakon sušenja kosa mi izgleda kao da niti jedan proizvod za njegu nisam stavila. Sviđa mi se miris, ali to je jedina dobra stvar. Stvarno sam mu dala šansu i trudila sam se dobro slagati s ovim proizvodom, ali nije išlo. Ako bi stavila malu količinu ne bi primijetila nikakav učinak, a ako bi stavila puno, kosa bi mi bila sva sljepljena; recimo ako bi prošla rukom po kosi, ruka bi mi ostala ljepljiva, kao da sam imala ruku punu gumenih bombona (kud sreće!). Kad bi napravila pogrešku i nasprejala puno ovog proizvoda, morala bi ga ispirati van iz kose. Inače, s ovim proizvodom mi se dogodila jedna čudna nezgoda. Jednom sam krenula sušiti kosu u kupaonici, a budući da nosim naočale, vidjela sam da su mi se naočale zamaglile, ali mislila sam da je to od vlage u zraku, šta ti ja znam. Kad ono, uleti mama u kupaonicu i pita ''Šta gori?!''. Ja se odmaknem, a u kupaonici stoji oblak bijelog dima. Ono što se dogodilo jest: sušila sam kosu, a ovaj proizvod je uslijed vrućine izlazio iz kose i zadržavao se u zraku u obliku izmaglice. Inače, s ovim proizvodom jako oprezno: ako ga sprejate, a on pada na pod, pod kupaonice će postati strašno sklizak, i doslovno se možete slomiti. U tome je stvar: ovo je nekakav slatkasti proizvod, pa ćete po površinama imati tanki film zašećerene tekućine. Budući da znam da ima proizvoda nakon kojih mi kosa izgleda dobro, moram donijeti zaključak da ovaj proizvod ne valja. Inače sam ga vidjela u dm-ovom katalogu nedavno, ali u dućanu ga nisam našla. Pronašla sam isti ovaj proizvod, ali u novom, rozom pakiranju (ne znam je li formula ista ili nije). Ovaj proizvod preporučujem ženama koje posuđuju knjige pa ih vrate s tragovima kave na stranici 42
Dr. Stribor, SOS Krema s noćurkom i hamamelisom: Namjena: za crvenu i osjetljivu kožu (u svrhu ove recenzije, samo da naglasim, nemam ovakvu kožu). Pozdravljam ovu liniju proizvoda, ali ova krema ne valja. Ovaj proizvod je samo i isključivo za ljude s (ozbiljnim) problemima s kožom, suhom kožom, nekom dijagnozom, koji su alergični ili loše reagiraju na xy obične kreme. Ovaj proizvod nije za normalne ljude s rukama u dobrom stanju. Dajte da vam objasnim zašto: Uzmem ovu kremu. Istisnem malu količinu, krenem utrljavati u ruke. Osjetim smrad: smrdi kao mokar pas koji se uvaljao u ustajalu vodu. Ok, ništa strašno, idem isprati kremu. Još osjetim smrad. Isperem ponovno. Ponovno. Stavim mirišljavu drugu kremu. Još osjetim smrad. Rješenje: držim ruke dalje od nosa idućih sat vremena. Koža je glatka nakon ove kreme, ali jednostavno ne vrijedi muke. Kremu preporučujem proslijediti tetkama koje imaju psorijazu.

HandyMax, krema za ruke s ekstraktom masline: Što radi: obnavlja hidrolipidni sloj kože, pruža zaštitu od vanjskih utjecaja. Namjena: svakodnevna zaštita suhe, osjetljive i oštećene kože ruku. Krema ima ugodan miris, čini mi se da miriši po limunu. Trenutno se upija, ne ostavlja masni trag. Međutim, kad nanesem ovu kremu, ruke mi se čine glatke prvih 5 minuta. Nakon toga, na rukama se stvori tanki suhi film, i ruke mi se čine jako suhe. Nisam primjetila da mi je koža ruku njegovana, ali sam primjetila da je suša. Nije mi odgovarala i drago mi je što sam je potrošila pa sam je mogla baciti. Ova krema je samo za nekoga s dobrim rukama, nikako za ljude sa suhom kožom. Preporučujem ovu kremu susjedi koja pali televiziju na najglasnije u 7:00 ujutro u nedjelju.

Olival, krema za ruke i nokte s nevenom, koncentrat: Ovu kremu sam kupila kada je bila na nekom popustu (za samo 8 kn), mislila sam da je povlače iz prodaje, međutim još je mogu naći u nekim dućanima. Krema je premasna, čak i za staviti preko noći. Nikako da se upije, a najbolja stvar je, koliko god da je masna, ako bi je ostavila preko noći, ujutro bi se znala probuditi sa suhom kožom?! Ovo nikako nije za primjenu ako trebate ruke koristiti u skoro vrijeme. Preporučujem ovoj istoj susjedi od gore, jer joj još nisam dovoljno vratila.
Rosal Clearface, Mlijeko za čišćenje s triklosanom: Trebalo bi uklanjati nečistoću, suvišnu masnoću i make-up. Ovo mi je jedan od gorih proizvoda koje sam probala, i ne mogu vjerovati da košta skoro 50 kn?! Koristila sam ga (nerado) za uklanjanje šminke. Proizvod ima konzistenciju mlijeka, doslovno. U tekućem je stanju, pa će kapati posvuda dok ga pokušavate nanijeti na lice. Najviše mi se gadi kad mi sklizne između prstiju pa curi do lakta. Ne uklanja mi dobro šminku, ako koristim samo njega, moram ponoviti postupak tri puta za redom. Inače, nakon korištenja na licu mi ostaje masan trag ovog proizvoda, pa ga moram isprati. Moja koža je loše reagirala na ovaj proizvod, ako mi ostane dulje na licu (čitaj: više od 6 sekundi), koža me počinje peckati, a kad ga skinem, koža mi je crvena. Crvenilo se brzo povuče, ali ipak nije ugodno za vidjeti/osjetiti. Ovaj proizvod bacam jer mu je prošao rok valjanosti, što dovoljno govori o tome koliko sam ga voljela koristiti. Preporučujem ljudima koji me ispituju o ljubavnom životu, a nemaju pojma kako se zovem.

CadeaVera, 2u1 mlijeko za čišćenje lica: Skoro pa ista priča kao ova gore s Rosalovim mlijekom, samo što ovo nije tekuće, već ima konzistenciju kreme. Manje me peckalo od Rosalovog mlijeka (da napomenem, Vichy mlijeko me ne pecka, tako da nije stvar u mojoj koži), ali slabo uklanja šminku. Ovome je isto taman istekao rok valjanosti pa sam ga drage volje hitila u smeće. Srećom, nisam imala traumu vidjeti ga u Mulleru, izgleda da više nije dostupan? Nakon iskustva s ovim proizvodom, držim se dalje ove CadeaVera marke (Mullerova marka). Preporučujem ljudima koji me zaustavljaju na cesti i govore mi da im se djeca žene, a ne pozivaju me na svadbu.

CadeaVera, Sredstvo za skidanje šminke s očiju: Peče, peče, užasno peče. Ovaj proizvod bi trebao uklanjati i vodootpornu šminku, ali slabo uklanja bilo šta. Jeftin proizvod, ali jako loš. Bilo koja micelarna otopina je 1000 puta bolja od ovog proizvoda. Pakiranje je loše, teško se otvara i zatvara. Nedavno sam čistila ladice u kupaonici, naletila sam na ovo i bacila u smeće. Preporučujem: NIKOME.
Solea baby, Dječja zaštitna krema: Svako malo kupim neki dječji proizvod ili dječju kremu, jer mi fino miriše. Ali ovo je bio zadnji put. Krema ima čudnu konzistenciju, nekakvu kremasto-sirastu. Fino miriši, ali trebala bi ja zapamtiti da su ovakvi proizvodi namjenjeni dječjoj koži, a ne mojoj. Za mene ovo ne radi ništa, ne hidratizira, ma ništa. Doslovno ništa. Vrlo različito od Hipp dječjih krema koje njeguju i vlaže i moju (stariju) kožu. Ovo je bilo u dm-u na nekoj akciji, ovakvo pakiranje nisam vidjela od tada. Brzo mu je istekao rok (možda je zato bio na akciji?), pa sam ga morala baciti. Preporučujem sama sebi da prestanem kupovati proizvode za djecu, budući da bebe nemam u skorim planovima.

Balea, Clear-up kozmetički flasteri, 6 komada, za dubinsko (dubinsko, ha!) čišćenje područja nosa, čela i brade (normalna i mješovita koža): Proizvod mi nije odgovarao. Od recimo 30 mitesera, uklonio je 4, i to jedva. A kada se proizvod osušio bilo ga je jako teško skinuti s lica. Ako niste oprezni, možete ga potegnuti neoprezno (hehe) i zaderati kožu - izgledat ćete kao da vas je netko zarezao nožem. Ovo se događa uglavom oko nosa jer je flaster tamo svijen. Mislim da je Balea promijenila pakiranje otkad sam ja ovo kupila. Bila su mi ostala 2 komada u pakiranju, pa sam ih izvadila van u zadnjem čišćenju kupaonice i potrošila. Nikakav efekt nisam vidjela -  na skinutom flasteru vide se neki izvađeni miteseri, ali samo ako gledate pod određenim kutem. Na licu razliku nisam vidjela. Preporučujem curama koje me tračaju.

Fa, Active Pearls, Rose Fresh, anti-perspirant: Inače koristim onaj Fa dezić u rozom pakiranju, ali jednom ga nije bilo u dućanu, pa sam pokupila ovaj - velika pogreška. Bez zezanja, od njega me užasno svrbe pazusi haha! Toliko jako da hodam dućanom i čoham se - izgledam kao luđak, ali ne mogu se kontrolirati. Pokušala sam mu dati šansu više puta, ali krenula bi ga koristiti i treći dan bi me sve svrbilo. Ovaj problem nemam s drugim Fa dezićem. Morala sam ovaj proizvod baciti jer ne želim izgledati kao luđak. Nisam osjetila niti da se manje znojim. Preporučujem prijateljicama koje previše mašu rukama dok pričaju: ovo će ih spriječiti bwahahaha. 



I to je to za današnji post. Recite mi vaša iskustva s ovim proizvodima: jesu li vam neki s moje 'crne liste' odgovarali, ili dijelite moje averzije? Ne da mi se provjeravati gramatiku ponovno, oprostite na pogreškama. Čitamo se uskoro.

Pozdrav!



Socializer Widget By Blogger Yard
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →

0 nhận xét:

Đăng nhận xét

Labels

'70 grape sweater accent nail accessories acrylic afrodita alessandro alverde arm art ASHley autumn aveo avon baking paper balea balm base beautyUK berry BioProl bipa black blackest black bloody mary to go blue blue paradise blush body body lotion body&soul book bornpretty bronze bronzer Brown Bruno Brownani brush candy bar care carmex catrice Caught On The Red Carpet cera di cupra chi chi circus confetti city amazon cleanser clouds coastal scents collection colour&go comparison concealer coral cracking creative ctfxc cupko deborah deborah milano dental floss dental floss container pieces dermapip discussion DIY dm dotted dr.organic dragon skin Dulce and Havanna ebelin essence Eveline eyebrows eyeliner eyes eyeshadow face fantasy fire farmakol fashion favorite floss nail polish necklace flowers Formula 10.0.6 foundation fruit juice fun Gabrini garnier glitter gold gold fever golden rose Goldfinger gradient green grey Grey's Kelly hair halloween hands haul hazelnut cream pie hearts hibiscus highlight hipp hm hobby hologram Honey Crystals i wear my sunglasses at night ikea inventory iq cosmetics iris bon bon Its Rambo No5 jewelry KKCenterHk L'oreal La Roche-Posay labello lander lashes LE leaves limited edition lip balm lipgloss lipliner lips lipstick look by bipa lotion lush make it golden make up make up bowl make up factory mascara mask mat matte max factor maybelline midnight date military jacket mini colorama mint miss piggy reloaded moment Mont Bleu muller nail art nail beads nail file nail sequins nails navy neon neutrogena nivea nude nuxe oil olival ombre orange organisation palette party blue passion for fassion peeling perfume pigments pink pip powder preview prussian blue purple rainbow rainbow necklace red review revlon ring rosal rose Rouge Parfait run forest run S-he sale sand scent schwarzkopf scotch tape sea season of extremes sephora shampoo shimmer silver Sir Yes Sir skittles smart girls sombrero tan sparkly sponge spray stamping stickers studio nails top sealer studs summer summer look sundance sunset clouds swatch syoss the nude the better tools trust in fashion turquoise fever velvet nail powder wash water decals wax wet'n'wild white winged wonder women yellow yellow submarine yolizul