Thứ Ba, 31 tháng 3, 2015

4 kreme za ruke: grupna recenzija

Pozdrav svima! Danas ću pričati o nekoliko krema za ruke koje sam koristila tijekom proteklih (prohladnih) mjeseci. Zimi imam katastrofalno suhe ruke, pa ih stalno mažem, makar i sama znam da bi mi najbolje pomoglo da ruke perem u hladnoj, a ne u vreloj vodi. Uglavnom, krenimo s ovim kratkim postom.

Balea, UREA, krema za ruke (100ml, 9,90 kn): Ovo je divna krema za ruke, lagane teksture. Brzo se upija i pruža trenutno olakšanje. Ne bih rekla da je prikladna za iznimno suhu kožu, ali ovo je sasvim divna krema za svakoga tko traži proizvod za svakodnevnu njegu. Ovo je ona klasična krema za imati po kući. Nema miris, a ono što mi se sviđa jest koliko brzo nakon upotrebe (par minuta) već primjećujem promjenu na koži (mekša je i hidratizirana). Ova krema mi je super za ubaciti u torbu, postala mi je favorit, pa ju zato preporučujem.

Balea, HAND KONZENTRAT, krema za ruke s uljem babassu (50ml, 10 kn): Ova krema je nešto gušće teksture, kako i samo ime kaže, koncentrirana je (za ispucalu i hrapavu kožu). Podsjeća me na Neutrogenine kreme za ruke, ako znate na što mislim (rekla bi da je 'kopija' tih krema). Samo mala količina kreme je dovoljna, zapravo se jako brzo upija s obzirom na to da je ovo koncentrirana verzija, ali ipak nemojte nanijeti previše. Ova krema je namijenjena (i dobro će odgovarati) svima s većim problemima sa suhoćom kože. Za mene je napravila čuda, posebno kada su mi ruke bile u najgorem izdanju. Ovo je još jedan super isplativ proizvod iz dm-a. Jedina zamjerka jest što će krema teže izlaziti iz tubice kada vam ostane manje od trećine.
Kamill, fresh, krema za ruke i nokte (75ml, 12,90 kn): Ova krema je slična Baleinoj Urea kremi po svojoj teksturi i namjeni. Ne sviđa mi se toliko kao Baleina krema jer mi miris ove kreme nije sjeo, a i za Baleinu mi se čini da pruža nešto više njege. Inače je sasvim solidna kremica za svaki dan, ali ne pruža previše pomoći za jako suhu kožu.

Dr. Scheller, Calendula, balzam za ruke (81g, 19 kn): Jedna od najgorih krema koje sam ikada isprobala, i to zbog više razloga. Nije mi sjeo miris nevena. Krema je žute boje pa mi je znala ostaviti tragove na odjeći, a i jako se teško razmazuje. Krema se katastrofalno sporo upija, ja bi čak rekla da se nikada ne upije, već stvara tanak sklizak sloj na koži. Uglavnom, ova krema nije za vas ako planirate koristiti ruke ubrzo nakon nanošenja (ili unutar idućih sat vremena). Recimo, jednom sam je nanijela (i to u tankom sloju), a kako je padala kiša, kišobran mi je doslovno ispadao iz ruke jer su mi ruke bile toliko skliske, i to dva sata nakon što sam je nanijela! Nakon ovakvih čudnih iskustava, odlučila sam da mi nema druge nego je koristiti kao noćnu njegu, ali i za to je loša. Jer, ako bi je nanijela i ostavila preko noći (a nosim pamučne rukavice), probudila bi se sa potpuno suhom kožom na rukama (doslovno sa bijelom kožom koja se peruta). Toliko o 'njezi' koju ova krema pruža (kotrljam očima). Možda jednostavno ne odgovara mom tipu kože, jer ja volim brzo upijajuće kreme, a ako se već sporo upijaju, onda od njih želim barem malo njege. Ako vas ova krema ipak zanima, moja je preporuka da radije kupite dm-ovu Balea nevenovu mast (LINK), i izbjegavate ovu katastrofu.


I tako smo stigli do kraja ovog posta, nadam se da uživate u polu-sunčnom vremenu, a i sat se vratio na ono vrijeme koje meni odgovara (da je barem stalno ovako!). Uglavnom, do idućeg čitanja

J.

Thứ Bảy, 21 tháng 3, 2015

Dm: random kupovina

Pozdrav svima! Danas donosim svega po malo: par kratkih recenzija koje sam potrpala u jedan post. Zajednička tema je: svi proizvodi su iz dm-a. Svačega ima, pa počnimo.

dm, S-he stylezone, Mineral Loose Powder, 001 Ivory i 002 Beige (5g, 33 kn): Nikako mi nisu sjeli. Uzela sam dvije najsvjetlije nijanse, međutim koliko god sam prah izgleda nude ili ivory, u dodiru s kožom ovaj puder oksidira i završim sa narančastim tonom. I to nekakva tamna prljavo-smeđa nijansa; a što je najbolje, 001 na koži izgleda tamnije nego 002 (nema ovdje mjesta za logiku). Takva nijansa mi ne bi odgovarala niti ljeti. Postoje puno bolji proizvodi po puno boljoj cijeni, moja preporuka je da ove proizvode izbjegavate u širokom luku. Također naglašavaju suhe dijelove lica, i ne izgledaju privlačno (dobivate onaj brašnasti izgled). Usput sam napravila golemu pogrešku i skinula sam čitavu zaštitnu foliju, umjesto da sam probušila samo par rupica, pa sad nikako ne mogu vratiti taj višak unutra. O da, jesam li spomenula da nijansa 002 sadrži šljokice u sebi? Hehe, može li gore od toga?
Catrice, Photo finish, 18h liquid foundation (020 Rosy Beige): Ovaj puder je uklonjen iz standardne postave prije nekoliko mjeseci, a ja sam ga ugrabila zato što su ga ama baš svi hvalili i govorili kako će im biti teško bez njega. Jasno mi je i zašto, tekstura je dobra, lako se blenda, koža izgleda stvarno super. Ono preko čega nikako ne mogu preći jest vrlo neobičan miris: nekako slatkast s dozom snažnih kemikalija. Ne vjerujem da bi ovakvo nešto mogla trpjeti svaki dan. Zapravo, miris bi mu mogao biti jedina mana. Razumijem zašto cure (one sa slabijim osjetom njuha) pate za njim.
Balea, Piling za lice i vrat, malina (150ml): Ovaj piling za lice mi uopće nije odgovarao. Volim gel za čišćenje lica iz ove linije, ali piling je meni preslab. Ne osjetim nikakav efekt, mala zrnca koja se nalaze unutra su veličine pijeska i ne rade ništa. To jest, ja volim jake pilinge, baš agresivne. Ovo je za nekoga tko stvarno ne traži nešto grubo. Miris je malo presladak za mene, jedva čekam da ovo potrošim. Znate onaj osjećaj kad koristite neki proizvod a on za vas ne radi baš ništa? E to je to.

dm, Sundance, Matirajući fluid za sunčanje za lice, vrat i dekolte (50ml, 18 kn): Budući da imam masnu kožu, poželjela sam isprobati kremu za sunčanje koja ima matirajući efekt (tako barem piše na kutiji). Ok, nešto je bolja od nekih drugih krema za sunčanje na koje sam naletila, tj. pruža blago, djelomično matiranje. Ali, za moju kožu ovo nije za dan u gradu, jednostavno me ne matira. Sasvim solidan izbor za dan na plaži, ugodna je. Doduše, nešto je teže teksture i ostavlja bijeli trag koji je teško umasirati u kožu. Ok za plažu, loše za druge aktivnosti.
Essence, Studio Nails, 4in1 profi file (13,90 kn): Kupljeno, zažaljeno. Rašpica je paprinata, ima četiri različita efekta, koji su svi tako slabi da se među njima jedva spazi razlika. Prvi korak je loš za nokte (od njega se listaju), drugi korak se pohaba nakon dva korištenja (pa je ubrzo beskoristan), a druga strana rašpice uopće nije vrijedna spomena. Izbjegavati.
dm, Balea, Anti blasen gel, Gel za sprječavanje natisaka i žuljeva (10ml, 12,90 kn): Ovako bi ovaj proizvod trebao funkcionirati: treba ga nanijeti na dio stopala gdje vas 'deru' remenčići, i onda nećete dobiti žuljeve ili poderanu kožu jer će remenčić samo 'kliziti' preko gela. Funkcionira li u stvarnosti? Ne. Barem ne meni. Očekivala sam da će se gel s vremenom osušiti ili stvrdnuti na koži, međutim on ostaje u stanju gela čitavo vrijeme (bez obzira koliko malo proizvoda stavim, ili koliko dugo čekam). Uopće mi nije pomogao što se tiče žuljeva. Možda bi ovo mogao biti dobar proizvod za nekoga tko nema jako osjetljivu kožu, ali ako vas remenčići deru do krvi, ovo vam nikako neće pomoći. Možete staviti običnu Nivea kremu, imat će jednak učinak. Veliki fail. Bilo bi super kada bi postojali prozirni jastučići koji se lijepe na kožu i tako ju štite (flasteri ipak ne pomažu previše), ali ovaj proizvod mi nije pružio ama baš ništa vrijedno pažnje.

To je to za danas, nadam se da uživate u vikendu.
Love, J.

Chủ Nhật, 15 tháng 3, 2015

Volo spužvica za lice: recenzija

Pozdrav svima! Danas donosim kratak post u kojem ću opjevati proizvod koji apsolutno obožavam. Radi se o spužvici za lice napravljenoj od prirodne morske spužve. Spužve su ručno ubrane u Jadranskom moru (Hrvatska <3). Ova mala spužvica je napravila čuda za moju kožu (koža mi je znatno mekša i nježnija).

Gdje kupiti: dm (možda ih ima i drugdje, ja sam ih pronašla u dm-u)
Cijena: 15,90 kn (spužvica je duljine labella)
Ocjena: 10/10
Iskustvo: Koristim ovu spužvicu za čišćenje lica i za blagi piling, i od srca je preporučujem. Ova spužvica je bez problema zauzela mjesto u mojih TOP 5 proizvoda. Spužvica je meka i nježna, ali ipak pruža nježan piling i 'ulazi' u sve pore (površina spužvice nije ravna, već se sastoji od brojnih 'niti' koje lako čiste pore i ulaze u teško dostupna mjesta). Spužvicu stavim pod vodu i odmah je mekana i spremna za upotrebu, a brzo se suši. Mislila sam da bi ju možda moglo biti nezgodno čistiti, ali čišćenje prolazi glatko. Čak i samom vodom se lako čisti, ali ipak koristim nježan sapun, makar su spužve prirodno antibakterijske. Koristila sam je i za uklanjanje maske od ugljena (tu masku inače jako teško skidam s bilo čega), ali 2 minute kasnije spužvica je bila savršeno čista. Ne cufa se i ne kida, a tako ju je zabavno koristiti. Koristim ju već više od mjesec dana, i nisam na njoj primjetila nikakvu razliku, izgleda isto kao i kad sam je kupila. Otkad koristim ovu spužvicu, primjećujem da mi je koža znatno mekanija. Ovaj proizvod je potpuno druga dimenzija u usporednbi sa 'lažnim' sintetskim spužvicama, a i trajat će dulje. Spužvica je bez mirisa i takva će i ostati. Oduševio me ovaj proizvod i svima ga preporučujem. Volim SpužvaBoba Skockanog, a volim i ovaj proizvod.
Više o proizvodu: Budući da mi je ovo prvo iskustvo s prirodnim spužvama, možda ćete ipak pouzdanije informacije pronaći na web stranici ovog branda OVDJE. Vidim na njihovoj stranici da imaju i grublju spužvicu, ali tu do sada nisam uspjela pronaći, pa zato ako ju netko spazi u dm-u, javite mi!
Što piše na proizvodu (pogodan i za bebe):
Budući da postoji i veća verzija ove spužvice (za tijelo), moram i nju isprobati; baš me zanima kakva je. To je to za danas, hvala na posjetu. Ne zaboravite me pratiti na svim mojim platformama (linkovi su sa desne strane). Javite mi što mislite o ovom proizvodu ako ste ga isprobale i uživajte u danu.

Pozdrav, Jelena

Chủ Nhật, 8 tháng 3, 2015

Nail Fail: The Ugly Edition


Hey everyone! The title says it all, this post is featuring the less flattering nail looks. Some of these are here because the execution of a good idea went wrong, some are here because the idea was wrong to begin with. And some are here because the photos didn't turn out well. Anyways, here is the Nail Fail post.

The problem with the look above was the ring finger. In order to dry the nail polish faster on the other fingers, I applied some oil. Somehow the oil got onto the ring finger, and the nail pearls would not stick to the nail polish. They just slid off. So this look was ruined (but it was ugly anyways). The pink nail polish is from an old essence collection, the white pearls are Catrice LE, the pink pearls are essence. The white and black glitter is by Maybelline (Colorama, Polka Dots, no.197). On the pointer I'm wearing glitter from Catrice (old collection, no.40, I'm Dynamite), and on the pinky I used the Maybelline topper and a glitter nail polish by Smart Girls (LE, no.116). Turns out, I'm not a big fan of the smart girls glitter, it's difficult to pack on a lot. Or maybe I'm just over glitter. All in all, I do not like this look - it just looks wrong.
So here I'm wearing a shade by Catrice, Caught On The Red Carpet. It's a great shade, one of my absolute all-time favorites. I wanted to top it off with one of my favorite top coats from essence's Metal Glam limited edition. Here are the results:
What happened was, the nail polish with the gold flakes ruined the base, it pulled it off, and that's why you can see the uneven red coat underneath. All in all, it would be good in my opinion for essence to put this gold flakes top coat in the standard range. You just have to be careful and always apply a transparent top coat first, so the gold flakes do not ruin the base color. I love how this polish looks and I've worn it a lot. You probably remember this polish, it was in high demand when this trend edition was out:
Here is one gold and bronze look:
I didn't like this gold look because I felt like my nails looked like duck feet (if that makes sense). I applied the nail polish wider towards the tip of the nail, that's why it looks weird. This polish is by Catrice, no.910, Oh My Goldness, and here I am wearing 3 (or maybe even 4) coats. So, not a fun polish, and it doesn't look very good layered over other polishes. Also, the pictures kinda suck.
This last look had two huge flaws. The first problem was that the photos came out really weird, my skin looks blue, it's really creepy (the one featured above is one of the better pictures LMAO). The other problem was that this nail polish was too liquid and it spilled towards my cuticles. When this happens, it's impossible to clean it, and it looks really bad (looks messy). I'm wearing a nail water decal from KKCenterHK (CLICK HERE), which I love, but unfortunately, the nail sticker does not have the white parts between the petals. So, it was barely visible over the red background. That's why it really only looks good over white nail polish.

So that's the Nail Fail post. Do you enjoy seeing these fail posts? Let me know in the comments, and thanks for stopping by. Don't forget to follow me. 

Love, J.

Labels

'70 grape sweater accent nail accessories acrylic afrodita alessandro alverde arm art ASHley autumn aveo avon baking paper balea balm base beautyUK berry BioProl bipa black blackest black bloody mary to go blue blue paradise blush body body lotion body&soul book bornpretty bronze bronzer Brown Bruno Brownani brush candy bar care carmex catrice Caught On The Red Carpet cera di cupra chi chi circus confetti city amazon cleanser clouds coastal scents collection colour&go comparison concealer coral cracking creative ctfxc cupko deborah deborah milano dental floss dental floss container pieces dermapip discussion DIY dm dotted dr.organic dragon skin Dulce and Havanna ebelin essence Eveline eyebrows eyeliner eyes eyeshadow face fantasy fire farmakol fashion favorite floss nail polish necklace flowers Formula 10.0.6 foundation fruit juice fun Gabrini garnier glitter gold gold fever golden rose Goldfinger gradient green grey Grey's Kelly hair halloween hands haul hazelnut cream pie hearts hibiscus highlight hipp hm hobby hologram Honey Crystals i wear my sunglasses at night ikea inventory iq cosmetics iris bon bon Its Rambo No5 jewelry KKCenterHk L'oreal La Roche-Posay labello lander lashes LE leaves limited edition lip balm lipgloss lipliner lips lipstick look by bipa lotion lush make it golden make up make up bowl make up factory mascara mask mat matte max factor maybelline midnight date military jacket mini colorama mint miss piggy reloaded moment Mont Bleu muller nail art nail beads nail file nail sequins nails navy neon neutrogena nivea nude nuxe oil olival ombre orange organisation palette party blue passion for fassion peeling perfume pigments pink pip powder preview prussian blue purple rainbow rainbow necklace red review revlon ring rosal rose Rouge Parfait run forest run S-he sale sand scent schwarzkopf scotch tape sea season of extremes sephora shampoo shimmer silver Sir Yes Sir skittles smart girls sombrero tan sparkly sponge spray stamping stickers studio nails top sealer studs summer summer look sundance sunset clouds swatch syoss the nude the better tools trust in fashion turquoise fever velvet nail powder wash water decals wax wet'n'wild white winged wonder women yellow yellow submarine yolizul