Thứ Năm, 31 tháng 7, 2014

Essence New Products, August 2014, Part 2

New essence products are arriving in August, and here is a sneak preview of the nail products. I love the Sparkle Sand top coat, and the nail art stripes. There's a lot of new stuff coming our way!  

Anything caught your eye? ;)

Essence New Products, August 2014, Part 1

New essence products are arriving in August, and here is a sneak preview. Here you can see all the new products, except for the nail products, which will be featured in a different post. I am really exited about the new longlasting lipsticks, especially since two new matt shades are arriving. Not sure how I feel about the transparent lipliner, though. But I'm very excited about the matt liquid eyeliner. Anyways, here are the photos, I'll stop talking now. 


So, which product are you most excited about? ;)

Thứ Tư, 30 tháng 7, 2014

Essence Sale - August 2014

Hej cure, ubrzo počinje nova rasprodaja u essence asortimanu: neki proizvodi odlaze, a novi dolaze. Nisam pretjerano uzbuđena jer nema previše proizvoda koji me zanimaju, ali nešto će se naći. Inače, svi proizvodi na rasprodaji trebali bi koštati jednako: 9,90 kn (tako je bilo do sada). Ako vas zanima kada će rasprodaja početi, slijedite me na twitteru ili facebooku.

Mono essence sjenila preporučujem, divne su teksture, izbor boja je velik, pigmentacija je uglavnom jako dobra, a sad su na popustu! Budući da imam previše sjenila, kupujem ih samo na popustima (ali ono, STVARNO mi ne trebaju). Nijanse koje su na popustu su: 19, 70, 71, 72. Sviđa mi se brončana nijansa, a ljubičastu moram prvo swatchati. Plava sjenila su mi bezveze.
Odlaze ova 3D sjenila, koja mi se nikada nisu sviđala. Nisu bila kompaktna niti dobre kvalitete, pola njih je već u dućanu smrvljeno. Ništa mi se kod njih ne sviđa: niti kombinacije boja, niti finiš, niti pakiranje. Ovo je valjda essence verzija onih 'Liquid Metal' Catrice sjenila - koja su puno ljepše pakirana. Ove preskačem!
Ljubičastu maskaru uzimam obavezno, a ostale njihove maskare me ne zanimaju. Šiljilo bi možda mogla ubaciti u košaricu jer ne mogu pronaći niti jedno moje. Zapravo sam čula dobre stvari o ovoj maskari u tubi, ali pakiranje nije za mene.
Ništa s ove slike me ne privlači. Crystal eyelineri sa šljokicama su mi totalni trash, a makar imam dvije ove 2u1 kajal olovke, nikada ih ne koristim. Već sam jednom rekla da mi se ne sviđa oblik sjenila u Quattro liniji, tako da to ne uzimam nikako.
Odlaze rumenila u stiku, a to je dobra stvar - maljavi su strašno, ružno izgledaju na koži, za mene su to FAIL proizvodi, loše su kvalitete. Od Silky touch rumenila odlaze nijanse 30 i 50. Imam nijansu 30 i nedavno sam napisala recenziju o njoj, ako ste ju pročitale, znate zašto izbjegavam ovu liniju. Preferiram Catrice rumenila.
Možda pokupim ovaj shimmery bronzer? Ostali proizvodi koji odlaze: rješavaju se najtamnijih nijansi.
Essence Longlasting Lipsticks su vrlo dobri proizvodi - nisu mat, osrednje pigmentacije. Nijanse koje odlaze su: 05, 08, 10. Ne vjerujem da ću uzeti išta od toga, 08 već imam. Ostali proizvodi za usne koji odlaze, hm, više me zanima lanjska kiša.
Lakovi za nokte, nijanse koje odlaze: 107, 115, 137, 145, 147, 148, 149, 157, 158, 168, 171, 178, 181. Imam zabranu kupovanja lakova jer ih imam previše, tako da se nadam da neću pokleknuti.
Nikad se nisam ufurala u ovaj trend 'magneta', tako da sve proizvode koji se toga tiču uopće ne doživljavam.
Niti ovo me ne zanima. Nail candies se vrlo lako mogu odlijepiti sa cijelog nokta, bazu imam (ok je), a druge stvari su pre-bling, trenutno me ne drži takav stil.
Ove roze perlice su premedene, baš sam ih mislila svejedno uzeti ovaj tjedan. Šteta što odlaze, mislim da su prekrasne. Neću uzeti ove trakice jer će essence ubrzo imati sličan proizvod u asortimanu, samo puno bolje pakiran.
Ova papir-manikura me ne zanima, a umjetni nokti su mi takav trash - ježim se od toga. Dugo mi se sviđao ovaj 'pomagač' za farbanje noktiju, a onda sam shvatila da je to prodavanje magle - pa nikome to ne treba.
Čitava Gel nails at home linija me ne zanima, čini mi se da ipak mora oštećivati nokte. Ali sviđa mi se pakiranje rašpice - takvo pakiranje je super za ubaciti u torbu.


I, to je to za današnji post, kao što vidite, nisam pretjerano luda za ovim sniženjem, proizvodi me ne privlače toliko, makar ću ugrabiti par stvari. Do idućeg čitanja,


love, J.

Thứ Ba, 29 tháng 7, 2014

Recenzije 14 Random Proizvoda, July 2014

Hej curke! :) Danas donosim nekoliko random recenzija proizvoda koje sam uzela u dm-u (makar se neke od njih može nabaviti i u drugim dućanima). Nisam sigurna zaslužuju li ovi proizvodi individualne postove, pa sam ih sve ubacila zajedno, uglavnom su to proizvodi za njegu, ali ima svega i svačega ovdje: proizvoda za kosu, lice, tijelo, itd, pa krenimo! :)
Prvo da vam objasnim kakvu kosu imam i što tražim od proizvoda za njegu kose: imam prirodno ravnu, tanku i laganu kosu. Boja kose mi je tamno smeđa, ali trenutno imam Ombre pa su mi vrhovi oštećeni i zahtjevaju više pažnje. Užasno masnu kožu imam, a s time dolazi i masno tjeme. Ako ne koristim nikakve proizvode za kosu nakon pranja nego kosu samo osušim (i to bez feniranja), izgledam kao očerupana metla (ne tako strašno, ali ipak).

Palmolive Naturals, Ultra Cleansing & Lightness Shampoo: Osobno, ne znam čemu Palmolive uopće ima toliko različitih pakiranja/naziva kad su meni svi njihovi šamponi ISTI. Ok, različito miriše, ali što se tiče efekta na kosi, nisam primjetila razliku između proizvoda za suhu ili masnu kosu. Operem ja kosu i sve je to ok, ali kad odem spavati, idući dan mi kosa nije baš u reprezentativnom izdanju. Imam jako masnu kosu tako da nisam očekivala ništa ekstra, ali ipak dogodilo mi se totalno razočaranje. Ovaj šampon je za ljude koji imaju normalnu kosu bez ikakvih problema. Vidim nula rezultata. Ne znam zašto sam ga uzela, ovo mi je najvjerojatnije zadnji put u idućih nekoliko godina da sam pokupila koji njihov šampon. Doviđenja!  1/10

Balea Vitalizing Shampoo, Rosmarin + Melisse: Ma ista priča kao s ovim Palmolive šamponom - i ovaj šampon bi trebao biti za masnu kosu, ali ovaj je definitivno najgori. Operem kosu navečer, osušim, sredim, a idući dan mi je kosa kod tjemena masna. NE NE. Takvo nešto mi se ne događa sa svim šamponima (samo s ovim lošima). Zapravo, isprobala sam i narančasti šampon iz ove linije - ista priča. Isti proizvod, drugo pakovanje. Uglavnom, potvrđuje moju teoriju da se u šampon treba investirati. Nekako sam se u zadnje vrijeme nakupovala običnih šampona, ali vidim da ne djeluju, pa ću morati otići u Lush po jedini šampon koji djeluje - Jumpin Juniper. Ocjena za ovaj: 1/10

Balea hidratantno mlijeko za suhu i oštećenu kosu, Mango + Aloe Vera, 200ml: Za razliku od šampona iz ove linije, ovaj proizvod radi ono što bi trebao. Oduševljena sam! Bez njega (ili ako koristim kakav beskoristan proizvod) kosa mi leti na sve strane, izgleda neuredno. S njim čak niti ne moram ništa raditi, a kosa mi je glatka i izgleda njegovano i nježno. Ovaj proizvod mi preobrazi kosu u drugu, bolju kosu. Budući da imam Ombre frizuru, vrhovi su mi oštećeni pa zato ne mogu razmisliti život bez ovog proizvoda (posebno ako nosim kosu raspuštenu a nemam ju vremena stilizirati). Jedina zamjerka je: miris. Ne volim mango, jednostavno mi ne odgovara, tako da bih voljela da proizovd postoji u drugoj mirisnoj varijanti. Također, traje mi 100 godina, ovaj proizvod imam mjesecima a koristim ga doslovno skoro svaki put kad perem kosu - toliko mi dugo traje da mi je dosadio. Unatoč mirisu, vjerujem da ću ga kupiti ponovno jer jednostavno ne znam što ću bez njega. Hidratizira, njeguje i olakšava raščešljavanje, a sve to za SMIJEŠNIH 14kn. 9/10
Bourjois Radience-boosting Face Scrub, sa pulpom naranče i sitnim česticama bambusovog sjemena, 75 ml, 30kn: Ovaj proizvod sam imala i prije, i čini mi se da je prije imao male crvene kuglice u sebi (koje su štetne za okoliš pa ih proizvođači sada miču van). Uglavnom, više nema niti traga tim kuglicama. Kupila sam ga jer sam bila nezadovoljna pilinzima koje sam isprobavala, pa sam se mislila vratiti nečemu što pamtim po dobrim rezultatima. Ali proizvod nije tako snažan kakvog ga pamtim. Sviđa mi se ugodan miris naranče, i ima ovaj piling određenu snagu, ali nije ''grubijan'' kakvog sam zapamtila. Nisam sigurna, mislim, potrošit ću ja njega, ali nakon toga tražim nešto novo. Zapravo mi treba agresivan i snažan piling, za korištenje maksimalno 2 puta tjedno. Ovaj malac može se koristiti svaki dan i koža će biti u redu. Za blagi piling, dajem mu 7/10. Ako tražite Chris-Brown-grubijana, ovo nije to.
Ebelin spužvice za masažu i čišćenje lica (latex-free), 14,90kn: Kad sam donijela ovaj proizvod doma, doživjela sam deja-vu i sjetila se da sam već prije imala ovaj proizvod, ali sam to valjda potisnula. Ovako, kod prvih par korištenja, spužvice se doimaju skoro pa 'sluzave', pomalo čudne. S vremenom postanu grube i jako se teško održavaju čistima. Trebale bi služiti i za uklanjanje šminke s lica, ali nemojte se zezati s time, šminku treba temeljito ukloniti, a to se (samo) ovim spužvicama ne može postići. Trenutno ih koristim za skidanje gela za umivanje, maske za lice ili pilinga, i čekam kad će ih biti vrijeme baciti. Nisam zadovoljna, dajem im neku slabu prolaznu ocjenu. Ono što je čudno, nakon duljeg korištenja, spužvice se toliko isuše između korišenja da me podsjećaju na onu epizodu SpužvaBoba kad je ostao na suhom. LOL 4/10
Balea gel za brijanje, za kožu nogu, pazuha i bikini zone; 14kn: Ne znam kako sam živjela bez ovog proizvoda dok sam se brijala na obični sapun ili gel za tuširanje - sada mi takvo nešto ne pada na pamet. Gel je predivne ljubičaste boje, a pjena je bijelo-roskaste boje. Nakon brijanja koža je glatka, nježna i hidratizirana. Budući da je pjena dosta gusta, bolje je koristiti malo kvalitetnije britvice od jednokratnih, i ispirati višak gela s britvice između poteza (da britvica ne otupi). Ipak, koliko god ovaj proizvod bio sjajan, ja budala sam se uspjela porezati koristeći ovaj glatki gel, tako da svejedno budite oprezne. :) Zabavno ga je koristiti. Jedini je bed što ne mogu procijeniti kada će mi ga ponestati, bilo bi nezgodno da usred brijanja ostanem bez gela. Mala količina proizvoda je dovoljna za ogromnu površinu. Koristila sam ga za sva područja za koja se može koristiti i fenomenalan je. Najveću razliku mi je napravio kod brijanja pazuha. Ako ga niste isprobale, MORATE. Jesam li spomenula predivan miris? 10/10
Luxepil trake za depilaciju tijela, hladan vosak, 25kn: Ovaj jeftini proizvod bio je na nekoj akciji, u pola redovne cijene, pa sam ga uzela. Obavlja posao stvarno dobro, tamani sve dlake. Cijena mu se kreće tu negdje kao i svi ovakvi drogerijski proizvodi, često se može naći povoljnije. Mislim da ću prednost ipak dati Čupkovim trakama za osjetljivu kožu, makar su oba proizvoda što se tiče kvalitete podjednaka (Čupko malo bolje počupa kraće dlake). Inače nemam problema s boli dok čupam dlake na nogama, čak uživam u iskustvu, pa ne mogu reći je li proizvod bolan ili ne. 8/10
Balea gelovi za tuširanje: Obožavam Baleine gelove za tuširanje, prođem kroz tonu ovih proizvoda na godinu, svaka mi verzija super miriši i zadovoljna sam njome. Koristim ove gelove za noge dok ipak smatram da za kožu leđa/dekoltea nisu ono što tražim (trebam malo bolju njegu), pa za te dijelove tijela koristim posebne sapune. Inače su super proizvodi, definitivno jedni od boljih Balea iznenađenja. 10/10
Babylove, blagi gel za kupanje, 500ml: Ovaj proizvod sam kupila jer sam ga vidjela na blogovima, navodno je super za čistiti kistove za šminku. Ima neke od karakteristika koje tražim za takav proizvod: blag, nježan, ugodan miris, lako doziranje, jeftin. Ali previše se pjeni. Problem je u ovome: očistim ja kist i isperem, a onda kako istiskujem vodu čujem onaj 'crunchy' zvuk i shvatim da je tona sapunice još u kistu. Pa zapravo moram ispirati temeljito 4 puta (barem) kako bih istjerala van tu gustu sapunicu. Najveći problem imam sa gustim kistovima, kabuki kistovima, itd. Tako da se za kistove koji su bogati dlakom uopće ne odlučujem za ovaj proizvod, nego koristim nešto drugo. E da, i previše ga je, jedva ga čekam potrošiti. Zeznuto je kad kupite proizvod koji vam ne odgovara, a pakiranje je veliko. Ne volim bacati stvari bezveze, trudim se misliti ekonomično (i ekološki), naći ću mu već neku svrhu. ;) 5/10

Johnson's baby oil: Prije 100 godina koristila sam ovaj proizvod kad sam skidala šminku s lica, kad sam nosila jako teške podloge: prvo bih skinula većinu šminke ovim uljem, a zatim bi prešla na ''prave'' proizvode za uklanjanje šminke. Sada sam mu našla drugu svrhu, a to je kod depilacije - za uklanjanje ljepljivih tragova voska. Sa trakama za depiliranje uvijek dođu one uljne maramice, ali te mi nisu dovoljno snažne, niti ih ima dovoljno - e tu uskoči ovaj proizvod koji je super za tu svrhu. Nikakvu drugu svrhu mu ne mogu naći jer je premastan za bilo što drugo. Jedna velika mana je promjena pakiranja. Promijenili su čep. Prije su imali čep koji se dao normalno otvoriti (makar, ovo nije 'uredan' proizvod, ulje curi na sve strane, čim primite bočicu jednom masnim rukama, zamasti se, itd.). Sada su uveli novi čep, apsolutna strava. Imam osjećaj kao da su se našli na sastanku SAMO muškarci, i to golemi bilderi s brčinama i rekli ''Ajmo napraviti proizvod na kojem možemo vježbati.''. Možda je stvar u meni, možda sam 'preslaba', možda imam prenježne ruke - ali HEJ JA SAM ŽENA - a žene koje bi trebale ovaj proizvod koristiti nemaju snage (niti vremena) zajebavati se s ovim. Doslovno, ne znam mogu li vam riječima prenijeti koliko je teško otvoriti ovaj proizvod. Vidite, sad imaju onaj novi ''sigurnosni'' čep za djecu (kad vidim te sigurnosne čepove, zamišljam svu djecu kao nerazumna derišta), i doslovno ovako to izgleda: stavim proizvod na podlogu, pripremim obje ruke (suhe, ne masne), uprem svu snagu, nakon 10 minuta pokušaja odvrtanja izderem dlanove, pa u suzama tražim pomoć ostalih ukućana. Otvaranje bočice trebalo bi funkcionirati ovako: pritisneš čep prema dolje i istovremeno ga vrtiš dok se ne otvori. Kao što sam rekla - ZAJEBANA STVAR TOTALNO, ne mogu niti zamisliti kako se neispavane umorne mame muče s ovim. Možda bi trebali staviti na police dvije verzije ovog proizvoda, jednu s ovim čepom (za psihopate željne sadizma i mučenja) i jednu za normalne ljude (koji bi proizvod držali izvan dječjeg dosega ili bi držali djecu na oku). Godinama koristim ovaj proizvod, ali s ovim čepom ga nemam nikakvu namjeru kupiti ponovno, znači kad ga potrošim tražim nešto novo. Kažem vam, ovakav čep su osmislili šovinistički muškarci kako bi napakostili ženama. Samo zbog čepa dajem ocjenu 1/10. Dok ne potrošim proizvod, kad mi padne na pamet koristiti ga, prvo vidim hoću li ga uspjeti otvoriti ili ne, tek onda planiram dalje. Apsolutno mi je nemoguće uzeti proizvod i koristiti ga, obavezno moram proliti par suza (zbog frustracije i boli). Golema pogreška u pakiranju. Golema. Šteta dobrog proizvoda.
Essence rosewood sticks: Ne znam imam li ovdje puno za reći. Proizvod obavlja svoj zadatak (guranje kožice oko noktiju), makar ovaj špičasti dio ne korstim toliko. Definitivno je nešto za imati po kući. Sa korištenjem ovog proizvoda ne treba pretjeravati niti biti previše grub jer kožicu oko noktiju treba njegovati, a ne masakrirati. Jedina zamjerka je, nisu svi štapići jednako glatko odrezani/obrađeni, neki imaju oštećenja na drvetu, pa mi zapinju za kožicu i deraju je. Ali je ok, ako sam oprezna. Sigurno je puno stabilniji i lakši za rukovanje od drugih proizvoda koje sam koristila za guranje kožice. 8/10
Ebelin rašpice, 10 u 1: Ove grozne rašpice možete naći u dm-u, Ebelin je dm-ova marka. Pakiranje sadrži 10 rašpica, sivo-žute boje. Obje boje su depresivne. Iskreno, ovo mi je jedan od onih proizvoda koje imam po kući i nisam ih uopće mislila spomenuti na blogu, ali proizvod je toliko grozan da sam morala. Užas i strava. Grozan osjećaj na noktima, grubi su prema površini nokta. Ako se rašpice slučajno malo smoče, ma i jedna kapljica, postanu ''sluzavi'' i mogu se baciti ravno u smeće. Mislim da sam jednom prije kupila ovaj proizvod, samo u rozo-sivoj verziji, i isto su mi se smucale po kući dok ih nisam bacila. S ovim rašpicama ne mogu napraviti ama baš ništa (osim izmaltretirati nokte i oštetiti ih). Idu ravno u smeće, za ništa drugo nisu dobre. Što vrijedi da ih je 10 u pakiranju, ma 100 ovakvih rašpica ne vrijedi niti pola jedne obične essence rašpice, a o boljim proizvodima da ne pričam. Razočaranje veliko. 1/10
Accessoires naušnice: Hm, mislim da su ove naušnice iz suradnje dm-a i Accessoires-a, tako da ih možete nabaviti u oba dućana. Zapele su mi za oko jer su mi super za svadbe, jednostavne su i nisu teške, pa mi ne povlače uši dok plešem haha. Treba biti oprezan jer vidim da su na puno modela perlice već poispadale u dućanu. Meni su moje super, često ih nosim i nije im ništa. Mislim da su koštale 29 ili 39 kn. Totalno su mi 'fab', podsjećaju me na Dinastiju ili na Kris Jenner prije 20 godina haha. 9/10



I to je to za današnje ugodno druženje. Vjerujem da ste se susreli s nekim od ovih proizvoda, ako ne s većinom. Jesu li nas razočarali/oduševili isti proizvodi? Ostavite mi vaša razmišljanja o Johnson's baby ulju i čepu iz pakla. Jesam li ja luda ili su ti čepovi stvarno noćna mora? Vidimo se i dalje, do idućeg posta



xoxo, Jelena


Labels

'70 grape sweater accent nail accessories acrylic afrodita alessandro alverde arm art ASHley autumn aveo avon baking paper balea balm base beautyUK berry BioProl bipa black blackest black bloody mary to go blue blue paradise blush body body lotion body&soul book bornpretty bronze bronzer Brown Bruno Brownani brush candy bar care carmex catrice Caught On The Red Carpet cera di cupra chi chi circus confetti city amazon cleanser clouds coastal scents collection colour&go comparison concealer coral cracking creative ctfxc cupko deborah deborah milano dental floss dental floss container pieces dermapip discussion DIY dm dotted dr.organic dragon skin Dulce and Havanna ebelin essence Eveline eyebrows eyeliner eyes eyeshadow face fantasy fire farmakol fashion favorite floss nail polish necklace flowers Formula 10.0.6 foundation fruit juice fun Gabrini garnier glitter gold gold fever golden rose Goldfinger gradient green grey Grey's Kelly hair halloween hands haul hazelnut cream pie hearts hibiscus highlight hipp hm hobby hologram Honey Crystals i wear my sunglasses at night ikea inventory iq cosmetics iris bon bon Its Rambo No5 jewelry KKCenterHk L'oreal La Roche-Posay labello lander lashes LE leaves limited edition lip balm lipgloss lipliner lips lipstick look by bipa lotion lush make it golden make up make up bowl make up factory mascara mask mat matte max factor maybelline midnight date military jacket mini colorama mint miss piggy reloaded moment Mont Bleu muller nail art nail beads nail file nail sequins nails navy neon neutrogena nivea nude nuxe oil olival ombre orange organisation palette party blue passion for fassion peeling perfume pigments pink pip powder preview prussian blue purple rainbow rainbow necklace red review revlon ring rosal rose Rouge Parfait run forest run S-he sale sand scent schwarzkopf scotch tape sea season of extremes sephora shampoo shimmer silver Sir Yes Sir skittles smart girls sombrero tan sparkly sponge spray stamping stickers studio nails top sealer studs summer summer look sundance sunset clouds swatch syoss the nude the better tools trust in fashion turquoise fever velvet nail powder wash water decals wax wet'n'wild white winged wonder women yellow yellow submarine yolizul